Building a Deck

Author: | Posted in Bygga hus No comments

Sommaren är snart här och vad passar väl då bättre än en alldeles egen uteplats att njuta på? Kanske har du redan en altan du önskar fräscha till innan fåglarna börjar kvittra. Kanske är det dags att börja bygga det där trädäcket hela familjen längtat efter. Oavsett vad det än må vara så är det dags att sätta igång. Årstiderna skiftar snabbt och att skjuta upp ditt bygge eller din renovering är det värsta du kan göra. Så upp och hoppa! Skriv en lista på vad som måste göras och vad som skall inhandlas, sen är det bara att köra igång!

Regler, regler, regler

Det finns lagar och bestämmelser för allt så självklart finns det också regler för att bygga altan och trädäck. Det kan kanske ställa till med besvär i början, men är du bara insatt och vet vad som gäller så slipper du göra om allt arbete senare. Det absolut första du måste göra är att undersöka huruvida du behöver bygglov eller inte. Att bara googla upp informationen kommer troligtvis inte fungera då alla kommuner tolkar reglerna olika. Till exempel kan en altan som ligger i marknivå byggas utan bygglov. Problemet uppstår när olika kommuner har regler för vart marknivån egentligen är.

Lugna kvällar och goda drinkar

När din altan väl är på plats vankas det sena grillkvällar och många timmar på solstolen. Familjen har en plats att samlas på och ingen kunde vara lyckligare. När arbetet väl är utfört och du ligger där på solstolen är risken dock stor att det börjar klia i fingrarna. Stora projekt brukar nämligen ge mersmak. Kanske är det dags att renovera köket? Varför inte byta ut hela köksinredningen? Köp en ny spisfläkt eller byt åtminstone kolfilter. Eller, försök slappna av, drick en paraplydrink. Vintern är här snart nog och renoveringar inomhus gör sig trots allt bäst när det är kallt utomhus!

Add Your Comment

nominal