Bygg om ditt hus

Author: | Posted in Bygga hus No comments

Står du i färd att bygga ut ditt hus, eller känner du att du skulle behöva lite mer bostadsyta? Många som köper bostad växer förr eller senare ur den, antingen vad gäller boyta eller förvaringsmöjligheter. Istället för att börja leta efter något nytt att flytta till kan det vara väl värt att undersöka möjligheten att bygga ut befintlig bostad, särskilt om man i övrigt trivs bra. Det svåra är ofta att komma på vad som kan göras för att utnyttja tillgänglig plats samt hur det på bästa sätt går att utöka ytan. Samtidigt ska det ju heller inte kosta en förmögenhet. Vi kommer här nedan ge lite tips på möjliga utbyggnader när du går i byggtankar.

Utöka boytan

Kanske har familjen vuxit och att det är anledningen till behovet av en större boyta, eller också kanske du tänkt bygga till en del av fastigheten som du vill hyra ut. Vid uthyrning är det mycket att tänka på, men där tjänster via företag som Nabo underlättar allt det praktiska om det är så att du vill starta en liten bostadsrättsförening. Att hyra ut del av bostaden kan vara ett sätt att själv minska sina boendekostnader, eftersom du får in en slant varje månad för den yta du hyr ut.

Exakt hur du kan bygga ut ditt hus beror förstås på förutsättningarna, något som varierar från fastighet till fastighet. Har du en stor tomt och är villig att offra en del av den ytan kan du som regel göra en rejäl utbyggnad som motsvarar huset struktur; det kan exempelvis handla om att bygga extra rum i två eller fler plan, beroende på hur ditt hus är disponerat. Har du ett fristående garage finns möjligheten att bygga ett nytt våningsplan ovanpå. Möjligheterna är många, så ta gärna fram papper och penna och rita några olika alternativ.

Förvaringsyta

Tillhör du dem som har mängder av prylar undanstoppade i garderober och liknande, där det är så illa att du måste ta sats för att stänga dörren? Då är det dags att börja fundera på möjligheter till utökad förvaring. Här kan en utbyggnad i någon form absolut vara motiverad för att undvika platsbrist samt ta höjd för familjens förvaringsmöjligheter. Det kan exempelvis handla om fler garderober eller en större allmän yta för alla andra prylar som måste få plats. Kanske kan du bygga till en variant av förråd bakom garaget? Ofta räcker det med en liten extra yta för att lösa problemen, men ibland måste det till en kombination av förvaringsmöjligheter för att det ska räcka till.

Oavsett hur du tänker kring ombyggnation är det viktigt att anlita en skicklig byggare som har de kunskaper som krävs. Ta gärna referenser innan du bestämmer dig för vilken firma du vill anlita.

Add Your Comment

nominal