Bygga om ditt hus eller byta bostad?

Author: | Posted in Bygga hus No comments

Funderar du på att bygga om ditt hus eller byta bostad i samband med en kommande försäljning? Ibland passar inte längre den befintliga bostaden behoven. Bygga om är ett alternativ som kan lösa problem som planlösning och skapa fler rum. Boverket har tips för dig som funderar på att bygga nytt, om eller till eftersom det kan krävas bygglov.

Alternativ till att bygga om är att byta bostad. Beroende på ort kan det vara svårt att hitta rätt bostad och då går det att bevaka kommande försäljning i området. Det råder bostadsbrist i över tvåhundra kommuner i Sverige. Men vilket är bäst: bygga om eller byta bostad? Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Fördelar med att byta bostad

Fördelen med att byta bostad är att det går att matcha behov och önskemål direkt. Drömmer du om en tomt eller stor uteplats är det också enda alternativet om du bor i lägenhet utan balkong. Genom kommande försäljning kan du bevaka alternativ. Framförallt om du inte har bråttom och har höga krav på din nästa bostad.

Bygga ut bostaden är också ett stort projekt och ibland beviljas inte bygglov. Då det är lättare att byta bostad innebär det att du kan matcha ditt behov av yta och rum utan att behöva anstränga dig.

Fördelar med att bygga om

Är det planlösningen som är problemet är det lättare att bygga om. Du kan även beviljas ROT-avdrag för att bygga om huset. Trivs du i din bostad är det lättare att göra renoveringar efter hand. Det går att göra en hel del själv när det kommer till renoveringar som ökar trivseln.

Att flytta är också ett stort projekt och passar inte alla, dessutom kan det vara svårt att få tag i en bostad som matchar behoven. Bygger du om efter önskemål får du också ett slutresultat som verkligen lever upp till dina behov.

Add Your Comment

nominal