Bygga om taket på ett hus

Author: | Posted in Bygga hus No comments

Taket har en viktig funktion på ett hus förutom att bidra till husets estetik. Den viktigaste funktionen som taket har är att skydda huset mot väder och vind. Om taket på ett hus inte är helt tätt kan det skapa enorma problem om läckaget inte upptäcks i tid. När du ska bygga om ditt hus kan du samtidigt se över eller bygga om taket så att det håller måttet. Det finns bra takläggare Stockholm som du kan anlita om du vill ha bra hjälp. Det finns takläggare i Stockholm som gör ett noggrant och bra jobb. De är även flexibla och kan tillsammans med dig komma fram till bra lösningar som passar just ditt tak. När du ska anlita en takläggare i Stockholm är det en bra idé att hitta en som har gedigen erfarenhet av takläggning och som är seriös.

Byta tak

Taket ska såklart i första hand skydda huset men det är även viktigt för husets utseende. Att bygga om taket för att det ska bli snyggare och passa bättre med huset kan ha sina fördelar. Husets utseende påverkar värdet på huset och ett snyggt tak kan vara värdehöjande. Takets skick påverkar också värdet på huset.

Bygga ut huset uppåt

Förutom att reparera och lägga om taket för att skydda huset eller av estetiska själv kan du bygga om taket för att kunna göra en till våning på huset. Att öka boytan är vanligt att göra på hus. Att bygga en till våning på ett hus brukar benämnas som taklyft. Ett taklyft innebär att det befintliga taket tas bort helt. Sedan byggs en helt ny våning där taket har suttit. På den nya våningen byggs det upp ytterväggar och sedan monteras ett helt nytt tak på den nya våningen. När du ska bygga en ny våning och därmed ett nytt tak kan du bestämma hur huset ska se ut. För att kunna bygga ut huset med en ny våning krävs bygglov. Det är oftast enklare att få bygglov för att bygga ut huset uppåt än åt sidorna. Det är även perfekt att bygga ut uppåt om du har en mindre tomt. Kontakta din kommun för att ta reda på hur detaljplanen ser ut för din tomt och område.

Välj ett snyggt och funktionellt tak

När du ska bygga en nytt tak har du alla möjligheter att få ett tak som just du vill ha på ditt hus. Det är dock viktigt att väga estetik mot funktion. Båda delarna är viktiga för huset ur olika perspektiv. Det finns massor med olika varianter på tak att välja mellan. Det bästa är att kontakta en takspecialist för att veta vad som passar bäst på just ditt hus.

Add Your Comment

nominal