Vikten av ett bra badrum

Author: | Posted in Bygga hus No comments

I alla moderna hus och lägenheter finns det badrum och toaletter. I vissa hus är toaletten och badrummet åtskilt. Det betyder att det kan finnas ett mindre utrymme med handfat och toalettstol, samt ett större som rymmer dusch, badkar och kanske bastu. När man ska bygga om sitt hus är det viktigt att tänka även på badrummet. Ett skabbigt badrum kan lätt dra ner även den övriga känslan i huset.

Funktionell inredning

Hos firman Rörfokus.se finns det en hel del olika sorters badrumsinredning. Det är viktigt att tänka på att man ska inreda badrummet på en funktionellt sett. Det bör vara lätt att städa och det är ofta en fördel om förvaringen är dold. Någon hylla kan vara bra för fina parfymer och annat man vill visa men alla vill inte ha sin tandborste och andra hygienartiklar synliga.

Hur viktigt är badrummet?

För många är badrummet ett av de viktigaste rummen i huset. Det ska vara hygieniskt och fräscht. Ett nyrenoverat hus där badrummet är drabbat av svartmögel eller har gammal inredning drar ner helhetsintrycket ordentligt.

Badrummets utseende

Ett badrum kan se ut i stort sett hur som helst. Det kan dock vara klokt att tänka över färgsättningen. Många väljer färger som vitt, blågrönt och grått just för att det ska vara enkelt att sätta till färg på egen hand. Badrum är ofta också små och utan fönster. Det gör att mörkar färger överlag är rejält olämpliga eftersom de får rummet att krympa mer. När det gäller badrumsinredningen finns det badkar, duschar, toalettstol och handfat i många material. En duschvägg av glas är stilren och lätt att underhålla med en gummiskrapa och lite svagt rengöringsmedel. En toalettstol i vitt porslin är klassisk men smuts syns på den med en gång. Dessutom kan den vara svår att hålla ren. En stol i rostfritt stål kan se kliniskt ut men den är hållbar, tål värme och är relativt lätt att montera.

Planering av badrummet

Att bygga ett nytt badrum är inte helt enkelt. Det krävs en hel del planering för att få det bra. Om det inte varit ett badrum på platsen tidigare måste nya rör dras, stammar ska byggas och mycket annat. Dessutom måste golvet hålla för ett badkar om man vill ha ett.

Arbete man kan göra själv

Att bygga ett badrum på egen hand är svårt om man inte vet vad man gör. Du får inte dra elen själv, men hos Elsäkerhetsverket kan du läsa mer om vad du får göra avseende el. Dessutom ska det finnas barriärer som förhindrar väta att tränga ut från badrummet. En sådan sak som att byta toalettstol kan du dock göra på egen hand om du är lite tekniskt kunnig.

Add Your Comment

nominal